[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Ohjeita asiakkaille


Olemme tarkentaneet käytäntöjämme viranomaisten ohjeiden pohjalta, jotta markkinakäyntisi olisi turvallinen. Ohje päivittyy koronavirustilanteen mukana. Kiitos, että tutustut ohjeisiin ennen vierailua meillä.

Suhtaudumme koronavirukseen vakavasti. Teemme jatkossakin töitä tartuntojen minimoimiseksi. Meille on tärkeintä, että meillä on aina turvallista asioida ja tehdä työtä.

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoilla tulee koronatilanteen takia käyttää maskia.

Suu-nenäsuojusta suositellaan käytettäväksi kaikkialla, jossa ihmiset ovat tekemisissä toistensa kanssa sekä sisä- että ulkotiloissa, kun riittävää etäisyyttä ei pystytä pitämään. Suositus koskee myös rokotettuja henkilöitä.

Näin huolehdimme asiakkaidemme ja työntekijöidemme terveydestä:

 • Kasvomaskia tulee käyttää sekä ulko- että sisätiloissa.
 • Tapahtuma on ulkoilmatapahtuma.
 • Siisteys ja puhtaus on meille yleisötapahtumassa päivittäistä ja jatkuvaa työtä. Koronaepidemian vuoksi olemme nyt erityisen tarkkoja tapahtuman siisteydestä ja puhtaudesta huolehtimisessa.
 • Korostamme työntekijöillemme ja asiakkaillemme hyvää käsi-, aivastus- ja yskimishygieniaa.  
 • Tapahtumassa on tarjolla käsidesiä asiakkaiden käyttöön. Käsidesipisteiden paikat on merkitty alla olevaan tapahtuma-alueen karttaan. Myös myyntikojuissa on tarjolla käsidesiä asiakkaiden käyttöön.
 • Muistutamme työntekijöitämme ja asiakkaitamme siitä, että töihin ja tapahtumaan ei pidä tulla sairaana tai jos on vähänkin flunssan oireita.
 • Puhdistamme käytössä olevia pintoja ja välineitä usein. Tapahtumapaikan ja saniteettitilojen siivousta tapahtuman aikana on tehostettu.
 • Muistutamme turvavälin pitämisestä kylteillä ja julisteilla.
 • Pyrimme välttämään tapahtuma-alueen ruuhkautumista useilla tuloväylillä ja kulkusuuntien ohjauksilla. 
 • Teemme tiivistä yhteistyötä viranomaisten ja asiantuntijoiden kanssa ja noudatamme heiltä saatuja ohjeita.

Jokainen meistä voi vaikuttaa viruksen leviämiseen. Asiakkaana pienennät omaa ja muiden tartuntariskiä toimimalla näin:

 • Älä tule tapahtumaan sairaana tai jos sinulla on flunssaoireita.
 • Käytä sisääntulossa tarjolla olevaa käsien desinfiointiainetta.
 • Jos yskittää tai aivastuttaa, yski hihaasi tai kertakäyttönenäliinaan, älä käsiisi.
 • Pidä riittävä turvaväli toisiin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Annathan edelliselle asiakkaalle tilaa pakata omat ostoksensa turvavälin huomioiden.
 • Maksa ostoksesi kortti- tai lähimaksulla jos vain mahdollista.
 • Suu-nenäsuojusta suositellaan käytettäväksi sekä sisä- että ulkotiloissa, kun riittävää etäisyyttä ei pystytä pitämään. Suositus koskee myös rokotettuja henkilöitä.

Tule tapahtumaan vain terveenä

Tule paikalle siis vain terveenä. Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita ihmisiä ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

Pese kädet huolellisesti runsaalla vedellä ja saippualla tai käsidesillä, kun saavut tapahtumaan

Desinfioi käsiäsi aina ennen ruokailua, WC-käynnin jälkeen sekä aina aivastamisen tai yskimisen tai niistämisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytä käsihuuhdetta. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta. Alta löydät tapahtumakartan, johon on merkitty käsidesipisteet.

Suu-nenäsuojusta suositellaan vahvasti käytettäväksi kaikkialla, jossa ihmiset ovat tekemisissä toistensa kanssa sekä sisä- että ulkotiloissa, kun riittävää etäisyyttä ei pystytä pitämään. Suositus koskee myös rokotettuja henkilöitä.

A – Joulupukin paja // B – Brinkkalan lava // C – Brinkkalan talo // D – Vanha Raatihuone. Käsidesipisteet on merkitty mustalla käsidesisymbolilla.

Muista yskiä oikein

Kun yskit tai aivastat, laita suun eteen kertakäyttönenäliina ja laita se heti käytön jälkeen roskakoriin. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suu kyynärtaipeella. Muista pestä sen jälkeen kädet.

Riskiryhmiin kuuluvat

Riskiryhmiin kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja. Yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokoontumisiin tai julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista ei suositella. Jos osallistut, huomioi erityisen tarkasti nämä turvallisuusohjeet. Huomioi myös oman lääkärisi tai muiden terveydenhuollon ammattilaisten ohjeet. Riskiryhmään kuuluvien on itse arvioitava paikan päällä tarjottavien palveluiden käytön järkevyys oman terveyden kannalta.

Linkkejä asiakkaille: 

VIITTEET: