Vanhan Suurtorin joulu käynnistyi aurinkoisissa tunnelmissa

Vanhan Suurtorin joulu käynnistyi lauantaina 25.11. aurinkoisen kirpeässä pakkassäässä. Tapahtuma järjestetään avajaisviikonlopun jälkeen vielä kolmena joulunalusviikonloppuna 2.–3.12., 9.–10.12. ja 16.–17.12.2023. Perinteisessä pääsymaksuttomassa ulkoilmatapahtumassa Vanhalla Suurtorilla nähdään tänäkin vuonna monipuolinen kattaus koko perheelle sopivaa ohjelmaa sekä käsityö- ja ruokamyyjiä jokaisena tapahtumapäivänä.

Perinteikäs tapahtuma on muuttanut nimensä Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoista Vanhan Suurtorin jouluksi ja luonut samalla uudet verkkosivut. Uudistuksen myötä haluamme korostaa tapahtuman monipuolista ohjelmaa ja kulttuurisisältöä, vaikka toki myös markkinamyynti on edelleen keskeinen osa Vanhan Suurtorin joulua.

Joulunäytelmä, jonka kolme erillistä näytöstä esitetään jokaisena tapahtumapäivänä, sukeltaa tällä kertaa vuoteen 1911. Näytelmässä ideoidaan joulukuusenkoristelunäytös, sepitetään runoja joulun somistukseksi ja suunnitellaan hyrysysyajelua tapanintansseihin. Päivittäin pääsee myös kurkistamaan Pukin pajaan ja tontutkin viihdyttävät kävijöitä. Monipuolisessa ohjelmassa on muun muassa tiernaryhmiä sekä sirkus- ja lauluesityksiä.

Myynnissä on laadukkaita käsityötuotteita ja ruokamyyjien kojuilla tarjolla on niin perinteikkäitä kuin uusiakin jouluherkkuja, kuten paikan päällä savustettua kalaa, käsintehtyjä joululaatikoita, -limppuja ja -pipareita, silakka- ja sillimarinadeja, saaristolaisleipää ja lähituotannon glögejä sekä heti nautitta­viksi joulupuuroa, lohikeittoa, grillimakkaraa, muurikkalättyjä ja lämmintä glögiä.

Ohjelmallisen tapahtuman järjestää yleishyödyllinen voittoa tavoittelematon yhdistys Turun Suurtorin keskiaika ry.

Lisätietoja antaa:
Meri Vuohu                                                      
hallintojohtaja
Turun Suurtorin keskiaika ry
+358-40 132 9993
meri@suurtorinkeskiaika.fi