Direktiv för marknadsbesökare

Evenemangsplatsen
Gamla Stortorgets Julmarknad hålls på Gamla Stortorget i Åbo under fyra veckoslut: 26–27.11., 3–4.12., 10–11.12. och 17–18.12.2022 kl. 11−17. Fritt inträde till evenemanget.

Gamla Stortorget
20500 Åbo

Gamla Stortorget ligger i ett område som begransas av Tavastgatan, Nylandsgatan, Nunnegatan och Strandgatan. Avståndet från Åbo salutorg till Gamla Stortorget är under en kilometer.

Evenemangets infopunkt finns i hörnet av Gamla Rådhuset och Brinkalahuset. Vid infopunkten finns det saft till salu. Där får du även närmare uppgifter om program samt guidning och hjälp i nödsituationer.

A – Julgubbens verkstad // B – Brinkalas innergård // C – Brinkalahuset // D – Gamla Rådhuset

Mobilitet på området
Vi förelår att du använder dig av offentliga transportmedel, eftersom det finns ett begränsat antal parkeringsplatser i Gamla Stortorgets omedelbara närhet. De närmaste busshållplatser är rätt framför Gamla Stortorget. Tidtabellerna hittas här.

Evenemangsområdet är helt stängt för trafik under marknadens gång. Det är förbjudet att cykla och det är inte möjligt att ta sig till området med bil. Det lönar sig även att förbereda sig på att det är mycket folk på plats.

Renlighet
WC:n för allmänheten finns på Brinkalahusets innergård. En Inva-wc är belägen i Rådhusets 1:a våning, tillgängliga ingång är från baksidan.

Det finns skräpkorgar på olika ställen på evenemangets område. Var god använd dem, så att Stortorgets område förblir snyggt.

Säkerhet
På evenemanget agerar en cirkulerande förstahjälpjour.

Tyvärr har det rört sig ficktjuvar på området under de senaste åren, varför det lönar sig att ta hand om sin egendom väl.

Betalning
Det går inte att köpa med kort i allmänhet under tillställningen. Ta alltså med dig kontanter. Den närmaste bankomaten ligger vid Aninkaisgatans och Eriksgatans hörn ca 250 meter från evenemangets område.