MYYJÄT

Vanhan Suurtorin joulu järjestetään marras−joulukuussa 2024 neljänä joulunalusviikonloppuna 23.–24.11., 30.11.–1.12., 7.–8.12. ja 14.–15.12.2024. Silloin saamme taas markkinatorille runsaasti myyjiä ympäri Suomea ja ehkäpä aina ulkomailta asti sekä myyntikojuihin laajan valikoiman käsityöläisten taidonnäytteitä, kuten luonnonmateriaaleista tehtyjä tuotteita, koriste-esineitä, asusteita, hienoa taidetta ja jouluisia herkkuja.

Markkinoilla muuten kannattaa käydä useampana päivänä, koska eri päivinä tapaat vaihtuvan kokoonpanon myyjiä. Täältä löydät vuoden 2023 markkinamyyjät ja heidän tuotteensa.

Haluatko myyjäksi Vanhan Suurtorin joulun markkinoille?


Etsimme myyjiksi markkinoille käsityön taitajia monilta eri aloilta jouluisine tuotteineen. Tuotteiden tulee olla vanhan ajan henkeen sopivia ja niiden pääpainon tulee olla käsityössä, perinteissä ja luonnonmateri­aaleissa. Arvostamme selkeää tuotekokonaisuutta ja aitoja käsintehtyjä tuotteita. Myös jouluun sopivia elintarvikkeiden myyjiä haetaan. Myyntiaika markkinoilla on klo 11–17.

Myyntituotteiden valinta

Turun Suurtorin keskiaika ry:n raati valitsee Vanhan Suurtorin joulun markkinoilla myytävät tuotteet. Raaditettaviin tuotteisiin tulee liittää myyntipaikkahakemus huolellisesti täytettynä. Myyjien antamia tietoja ei luovuteta kolmansien osapuolten käyttöön. Jokainen tuote on merkittävä huolella, jotta tuotenäytteesi eivät sekoitu toisten hakijoiden tuomiin töihin.

Vuoden 2024 hakulomake julkaistaan heinä-elokuun aikana.

Lomakkeet ja tuotekuvat tulee toimittaa yhdistykselle osoitteeseen: Turun Suurtorin keskiaika ry, Vanha Suurtori 3, 20500 Turku.

Jokaisen myyjän riippumatta siitä, onko ollut mukana aikaisemmin vai ei, tulee toimittaa tuot­teensa arvioitaviksi. Raati vaihtuu osittain joka vuosi, mistä johtuen kaikki tuotteet, niin vanhat kuin uudetkin, ovat tasavertaisessa asemassa. Samalla saamme myös tarkan tiedon siitä, minkälaisia tuotteita markkinoilla on tarjolla, mikä on tärkeää jo tiedotuksenkin kannalta. Jos kehittelet vielä raadin arvioinnin jälkeen uusia tuotteita, ilmoita myös niistä meille. Vain hyväksytyt tuotteet voidaan tuoda myyntiin markkinoille.

Paikkoja jaettaessa pyrimme ottamaan mahdolliset myyntipaikkatoiveenne huomioon — aina se ei kuitenkaan onnistu. Sähkön voimme taata vain elintarvikemyyjien käyttöön, mutta annamme sähköllisen paikan myös muille sähköä toivoville myyjille sikäli kuin sähköllisiä paikkoja riittää.

Vanhan ajan teema

Myyjiltä edellytetään pukeutumista vanhan ajan asuihin. Joulupukin tai -muorin asua myyjät eivät kuitenkaan saa käyttää, koska markkinoilla esiintyvät joulupukki ja -muori järjestäjän toimesta. Myyjien tulee koristella myyntikojunsa vanhan ajan joulutunnelman aikaansaami­seksi, ja myös mahdollisen valaistuksen on sovittava vanhan ajan henkeen.

Kojut

Myyjät saavat käyttöönsä kangaskatteiset myyntikojut Turun Suurtorin keskiaika ry:ltä. Kojun katto kestää sadetta, mutta koska koju on sivuilta avoin, kannattaa varata mukaan myös omaa vanhan ajan joulun henkeen sopivaa sateen- ja tuulensuojaa. Elintarvikekojuihin tarjoamme myös sivuverhot, joita elintarvikkeita myyvän myyjän on käytettävä Turun ympäristöterveydenhuollon ulkomyyntiohjeen mukaisesti.

Uutena vaihtoehtona Vanhan Suurtorin joulussa on nyt myös muutama puinen myyntimökki. Mökit ovat kooltaan 3 m × 2 m, niissä on reilusti pöytä- ja hyllytilaa tuotteille ja niihin saa sähkön. Lisätilaa mökkiin ei ole mahdollista järjestää. Myynti tapahtuu avattavan luukun kautta, ja luukku toimii samalla sateensuojana myyntitiskille. Pienehkö kuva myynti- eli tapahtumamökeistä on täällä: www.turku.fi/vuokrattava-kalusto.

Halutessaan voi tuoda oman kojun, mutta sen on oltava vanhan ajan joulun henkeen sopiva. Tämän varmistamiseksi myyjän on lähetettävä omasta kojusta valokuva raaditukseen.

Myyntipaikkojen hinnat

Kangaskatteinen tapahtuman järjestäjän koju, leveys 1,6 m ja syvyys 2 m
70 € / päivä
120 € / viikonloppu
410 € / kaikki markkinapäivät

Puinen myyntimökki, leveys 3 m ja syvyys 2 m
950 € / kaikki markkinapäivät

Paikka omalle kojulle, leveys 2 m
100 € / päivä
150 € / viikonloppu
500 € / kaikki markkinapäivät

Pikaruokapaikka, oma tai järjestäjän koju (tila 2 m x 2 m)
120 € / päivä
200 € / viikonloppu
650 € / kaikki markkinapäivät

Pieni koju (koko n. 100 cm x 60 cm) Brinkkalan sisäpihalla (Vuokrataan yleishyödyllisille yhdistyksille ja ryhmille.)
25 € / päivä
40 € / viikonloppu
120 € / kaikki markkinapäivät

Lisätila kaikkiin paikkoihin paitsi myyntimökkiin 40 € / m leveyttä / päivä
Sähkö 10 € / päivä

Huom! Hintoihin ei tule arvonlisäveroa.


Lisätietoja:
Meri Vuohu
hallintojohtaja / myyjävastaava

Turun Suurtorin keskiaika ry
Vanha Suurtori 3
20500 Turku

p. 040 132 9993
meri@suurtorinkeskiaika.fi

Kuva: Erman Mete

Seloste henkilötietojen käsittelytoimista